Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op gezondheids.startpagina.nl

hoe stop je diarree

 • Brigitte

  met welk voedsel/drinken stop je diarree.

 • Benny

  U vraagt om voedsel of drinken om diaree te stoppen .

  De ouderwetse Norit wil wel eens goed helpen dit is bij de meeste

  Apotheken en drogisten te verkrijgen en is eigenlijk geen medicijn

  maar verkoold hout dit neemt de stoffen op die de darmen kwijt proberen te raken en werkt heel effectief .

  Er zijn nog wel medicijnen die hetzelfde doen maar zonder dokters voorschrift niet te krijgen zijn.

  Benny

 • Caroline S

  Banaan, roosvicee stop, rijstewater, veel drinken en voldoende vezels.

  Beterschap.

  groetjes, Caroline

 • shauri

  cola en zoutstengels .. dat helpt ook hooor … gewoon proberen zou ik zeggen ..

  beterschap …

  shauri

 • merel

  Is het misschien niet beter om te achterhalen waar deze diarree vandaan komt.

  Maar beschuit en banaan zijn stoppers ook kan u het medicijn diacure gebruiken helpt beter dan norit,maar medicatie mag u niet te lang gebruiken

 • Brigitte

  dank iedereen voor zijn/haar reactie.

  diacure had mijn man dus al geprobeerd en hielp niet.

  groetjes

 • Maaike

  Als niets helpt zou ik even de huisarts raadplegen. Heb het ook wel eens gehad, maar ik bleek een bacterie te hebben en had een stevige antibioticakuur nodig.

  p.s.

  Cola moet in geval van voedselvergiftiging wel de cola light versie. Maar dan zou je grote hoeveelheden moeten drinken.

  Wageningen: Cola light kan ziektekiemen als salmonella en shigella doden. Deze ziektekiemen zijn beruchte veroorzakers van voedselvergiftiging. Gewone cola werkt niet vanwege de suiker die de frisdrank bevat. Dat zei dr. R. Beumer van de leerstoelgroep Levensmiddelenmicrobiologie van de Wageningse universiteit deze week in het universitair huisorgaan Wb. Beumer denkt, dat het fosforzuur in cola light de bacteriën te lijf gaat. Suiker in gewone cola beschermt de ziektekiemen tegen het fosforzuur. Er is overigens wel een hele fles cola nodig om een hap besmet voedsel te neutraliseren, aldus de wetenschapper.

  Zomervakantie: De zomervakantie laat elk jaar een fikse stijging van het aantal gevallen van voedselvergiftiging zien. Beumer noemt een aantal onverwachte oorzaken van dagenlange diarree en misselijkheid in het universiteitsblad. "Gesteriliseerde melk is bijvoorbeeld een bekende boosdoener. Mensen denken dat dat geen kwaad kan, omdat alle bacteriën in die melk zijn gedood. Maar ieder mens heeft staphylococcus aureus op zijn handen. Bij het openen van het pak breng je die bacteriën in de melk.'' Omdat de stafylokok het goed naar de zin heeft in een eiwitrijke omgeving is een geopend pak houdbare melk na een dag al flink toxisch, aldus Beumer. En koken helpt niet meer, omdat de gifstof bestand is tegen hitte.

  Vliegen: Vakantiegangers moeten ook beducht zijn voor vliegen. Beumer: “Vliegen braken hun maaginhoud uit als ze op voedsel gaan zitten. Daarna zuigen ze het vloeibare hapje weer op, maar de ziekteverwekkers blijven achter. Daar komt nog bij dat vliegen graag op uitwerpselen zitten en dus met vieze pootjes op menseneten landen.'' Vlees dat in verre landen rauw op de markt wordt verkocht, is volgens de Wageningse wetenschapper maar zelden de oorzaak van voedselvergiftiging. ”Het vlees is aan het eind van de dag niet goed meer. Dat kun je ruiken. Maar als het goed gebakken wordt is er niets aan de hand. Vleesbacteriën zijn niet giftig voor mensen.'' Om voedselvergiftiging thuis en op vakantie te voorkomen heeft Beumer maar een advies: hygiëne.

  Bron: www.nu.nl.

 • MauSan

  Benny, dat is geen goed advies…

  Eerste advies is: gewoon uitzieken. En blijven drinken, eventueel met ORS.

  Is het wenselijk om de diarree toch te stoppen, dan loperamide volgens de bijsluiter gebruiken (starten met 2 capsules tegelijk, daarna elk uur 1 capsule tot de diarree over is, tot een maximum van 8 per dag). Dit geneesmiddel is gewoon vrij verkrijgbaar.

  Norit is niet effectief bij diarree.

  Maar als de diarree te lang aanhoudt: ga dan naar de huisarts!

 • Anna J.

  Imodium of Loperamide zijn goede diarreeremmers, maar ook hier geldt niet te lang doorgebruiken.

 • Benny

  Beste Mau San

  Je bent tot Mijn spijt niet op de hoogte van de effecten van Norit.

  Dat is een erg ouderwets medicijn maar werkt goed.

  Het is eigenlijk geen MEDICIJN er zitten geen medicinale stoffen in. Alleen kool dat neemt in de darmen vocht op met de diaree veroorzakende stoffen.

  Het beste Benny